Sunday, July 26, 2015

Leul creste pe fondul vestilor bune din Grecia

Moneda nationala incheie in crestere o saptamana dificila pe plan international, care si-a facut simtite efectele si in Romania. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cotat vineri euro la 4,4464 lei/euro, in scadere cu aproximativ 3,5 bani fata de la 4,4819 lei/euro in urma cu o saptamana.
Leul s-a depreciat chiar mai mult in fata euro in prima zi a saptamanii, cand a fost cotat de BNR la 4,4854 lei/euro, maximul saptamanii, in conditiile in care in Grecia se anunta respingerea masurilor de austeritate prin referendum, iar incertitudinea atingea cote maxime. Ulterior, insa, pe masura ce reprezentantii Greciei au revenit la masa negocierilor cu creditorii internationali, leul s-a apreciat odata cu cresterea increderii in incheierea unui acord.

Si fata de dolar, leul a avut o evolutie oscilanta in aceasta saptamana, insa moneda americana a scazut sub 4 lei la cursul BNR in ultima zi a saptamanii. Dolarul a fost cotat la 3,9830 lei, dupa ce in toate cele 5 sedinte precedente a valorat peste patru lei. Maximul atins de moneda americana a fost atins marti, respectiv 4,0816 lei/dolar. 

Francul elvetian a incheiat saptamana, de asemenea, in scadere, la un curs de 4,2474 lei/franc de la 4,2825 lei/franc vinerea trecuta. Cea mai mare valoare a fost atinsa de franc, de asemenea, in sedinta de marti, rspectiv 4,3113 lei/franc.

No comments:

Post a Comment