Friday, May 15, 2015

BCR Pensii a lansat un nou website

BCR Pensii si-a lansat, recent, un nou website impreuna cu o noua versiune a serviciului 24 Pensie. Prin intermediul acestora, clientii vor avea acces permanent la situatia financiara detaliata a contului de pensie, inclusiv detalii despre fiecare contributie alocata.

In plus, institutia ofera vizualizarea si actualizarea rapida a datelor personale, iar scrisoarea de informare anuala se va regasi si in contul clientului 24Pensie.
 
„Vrem sa fim cat mai aproape de clientii nostri, sa raspundem prompt intrebarilor acestora, iar acum o vom face si prin serviciul de chat disponibil pe site-ul pensiibcr.ro. Ne dorim  sa oferim in orice moment clientilor BCR Pensii,  prin serviciul  24 Pensie, accesul la infomatii si date concrete cu privire la economiile pe care le au in  conturile individuale de  pensie privata”, a declarat Melania Mirea, director executiv, BCR Pensii.

Fondul de Pensii Facultative BCR Plus a depasit, recent, pragul de 100.000 de clienti, inregistrand 101.939 de participanti, 182,96 milioane de lei active nete in administrare si o rata de rentabilitate anualizata pentru ultimele 24 de luni de 9,67% la 31 martie 2015, conform datelor publicate de ASF

Raiffeisen Bank incurajeaza economisirea pe termen lung

Clientii Raiffeisen Bank cu depozite pe 18, 24 sau 36 de luni nu vor mai pierde integral dobanda daca isi retrag economiile inainte de scadenta. Acestia vor primi dobanda valabila pentru scadenta imediat anterioara. 

Oferta este valabila doar pentru depozitele mentinute cel putin un an, reise dintr-un comunicat al bancii. 
Astfel, pentru un depozit pe trei ani lichidat intre 12 si 24 de luni de la constituire, clientul primeste dobanda aferenta primului an, iar daca lichidarea are loc dup? 24 de luni, dobanda bonificata este cea pe primii doi ani.

„Un client care pana acum obisnuia sa economiseasca la termen de 12 luni, acum are posibilitatea sa aleaga termene mai lungi fara teama ca va pierde integral dobanda acumulata in cazul in care va avea nevoie sa lichideze anticipat depozitul”, a declarat Catalin Munteanu, director executiv aria clienti persoane fizice in cadrul bancii.

Raiffeisen a scos la inceputul acestui an din oferta depozitele cu scadenta la o luna si incearca sa convinga clientii sa economiseasca pe termene mai lungi. Banca plateste dobanzi sub 2% la depozitele pe 18 sau 24 de luni, în timp ce la depozitele pe trei ani dobanda este de 2,1% pe an pentru sume mici si 2,3% pe an pentru sume de peste 55.000 de lei.

Home Asigurari PAID vrea sa vanda polite online PAID vrea sa vanda polite online

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) vrea sa creasca numarul politelor de asigurare obligatorie a locuintei, inclusiv prin vanzaarea online a acestora. Pentru acest lucru, insa, este nevoie de o serie de modificari legislative, sustine directorul genral al PAID, Nicoleta Radu - Neacsu. 

"Polita obligatorie este, in acest moment, disponibila prin retelele de vanzari ale societatilor de asigurari si brokeri, la nivel national. In momentul de fata, nu putem vinde polite direct, este nevoie de o modificare legislativa in acest sens. Cand aceasta modificare va fi in vigoare, vom decide asupra celei mai bune variante de vanzare. Una dintre optiuni este vanzarea online, insa va trebui sa tinem cont si de normele de aplicare ale eventualelor modificari legislative", a declarat Nicoleta Radu - Neacsu. 

Cresterea subscrierilor reprezinta o prioritate pentru PAID in contextul in care obiectivul sau principal este cuprinderea in asigurare, pentru cele trei riscuri de catastrofa naturala - cutremure, inundatii si alunecari de teren, a tuturor locuintelor din Romania. Directorul General al Pool-ului declara la inceputul acestui an ca are in vedere implementarea unui plan de comunicare si promovare menit sa creasca notorietatea sistemului de asigurari obligatorii a locuintelor si a beneficiilor acestuia pentru proprietarii de locuinte. Bugetul campaniei este de 1% din subscrierile PAID in 2014, care s-au cifrat la circa 143 milioane lei.

"Constienti fiind ca populatia Romaniei nu este pe deplin constienta de importanta acestui produs de asigurare, am aprobat o strategie de comunicare si de marire a gradului de constientizare la nivelul populatiei. Aceasta strategie va fi implementata in acest an si speram ca la sfarsitul anului in loc de aproximativ 19% grad de penetrare sa obtinem mai mult. Noi am prognozat 10% crestere in 2015", a spus recent directorul PAID.
Societatea a incheiat anul trecut cu un portofoliu de 1,49 milioane de polite, dublu fata de 2013, dar in scadere de la un maxim de 1,57 milioane atins la inceputul lunii septembrie. Pe de alta parte, in Romania fondul locativ numara peste opt milioane de locuinte. 

Proprietarii care nu isi asigura locuintele risca amenzi de pana la 500 lei. Amenzile trebuie aplicate de primaria localitatii in care se afla locuinta.

In Europa exista sisteme de asigurare impotriva dezastrelor naturale in Danemarca, Olanda, Franta, Belgia, Elvetia, Norvegia, Marea Britanie sau Spania, dar si in state din afara comunitatii, precum Statele Unite ale Americii, Turcia sau Japonia.

"Fiecare stat are o politica proprie, adaptata nevoilor si provocarilor impuse de relief sau conditii meteo. Cu toate acestea, majoritatea statelor in care exista asemenea asigurari se confrunta cu un numar mic de subscrieri. Asadar, strategiile legate de campaniile de constientizare in randul populatiei si tacticile din domeniul vanzarilor reprezinta subiectele cele mai dezbatute cu omologii nostri", a completat Nicoleta Radu - Neacsu.

Guvernul pregateste o noua amnistie fiscala

Statul intentioneaza sa stearga diferentele de TVA stabilite de Fisc pentru veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuala, ca urmare a depasirii plafonului pentru aplicarea scutirii de TVA. Este vorba de sumele datorate si neachitate pana la data de 1 iunie 2015.

Prevederea este cuprinsa intr-un proiect de lege aprobat de Gvern si trimis catre Parlament. 

Potrivit documentului, in cazul in care contribuabilul si-a exercitat dreptul de deducere, conform legii,  diferenta de taxa nu se anuleaza. ”In acest caz, organul fiscal anuleaza doar obligatiile fiscale accesorii aferente diferentelor de taxa pe valoarea adaugata”, se mentioneaza in expunerea de motive.

Potrivit legislatiei nationale (Codul fiscal) care transpune Directiva europeana in domeniul TVA toate categoriile de persoane care desfasoara activitati economice independente sunt obligate sa se inregistreze ca platitoare de TVA daca ating plafonul prevazut de lege, de 65.000 de euro in prezent. 

Din datele furnizate de ANAF rezulta faptul ca, in anul 2013, din totalul persoanelor care au realizat venituri din drepturi de proprietate intelectuala, respectiv 55.248, un numar de 153 de persoane au atins plafonul prevazut de lege.

Plafonul este stabilit, in prezent, la 220.000 lei (65.000 euro), dupa ce a fost majorat, in 2012, de la 119.000 lei (aproximativ 35.000 de euro la acea data).