Sunday, July 26, 2015

Codul de procedura fiscala, promulgat de presedinte

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind Codul de procedura fiscala, a anuntat Administratia Prezidentiala. Asta dupa ce, vineri, presedintele a respins Codul Fiscal si l-a retrimis in Parlament spre examinare. Motivul respingerii a constat in faptul ca masurile de relaxare fiscale nu sunt sustenabile. 
Decizia presedintelul este in contradictie cu opiniile oamenilor de afaceri. Acestia din urma au sustinut promovarea Codului fiscal, insa in privinta Codului de procedura fiscala au avut o serie de obiectii si sperau ca presedintele sa il retrimita in Parlament. 

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) apreciaza ca forma actuala a Codului Fiscal aduce claritate si predictibilitate pentru mediul de afaceri si ca este important ca noul cadru fiscal sa poata fi aplicat cat mai curand, dar sa ramana stabil si predictibil, cu efecte pe termen lung.

In schimb, pe partea de Cod de procedura fiscala consultantii fiscali au atras atentia in repetate randuri ca masurile menite sa “intareasca” administrarea fiscala vor afecta antreprenorii, ale caror drepturi vor fi din ce in ce mai reduse in fata unui ANAF din ce in ce mai abuziv. 

Codul de Procedura Fiscala a fost adoptat de Camera Deputatilor, in calitate de for legislativ decizional, in 24 iunie, data la care a fost aprobat si Codul Fiscal.

No comments:

Post a Comment