Sunday, July 26, 2015

Intesa reduce temporar marja de dobanda pentru imobiliare

Intesa Sanpaolo Bank a scazut marja de dobanda pentru creditele de investitii imobiliare in lei cu un punct procentual. Aceasta reducere de costuri este valabila pe perioada determinata, pana la 30 septembrie 2015, pentru a sustine si incuraja creditarea in moneda nationala, mentioneaza banca.
Astfel, in prezent, creditele imobiliare acordate de banca au costuri comparabile cu cele din programul Prima Casa, se arata intr-un comunicat al bancii. 

„Concret, costul acestor credite este format din marja bancii (2,75%), plus indicele de referinta Robor la 3 luni (1,33%)”, se mentioneaza in comunicat.

Suma maxima ce poate fi obtinuta pentru un astfel de credit este de 400.000 euro (echivalent in lei), pentru achizitia unei locuinte, respectiv de 100.000 euro (echivalent in lei) pentru creditul de modernizare a casei. Perioada de rambursare este intre 6 luni si 25 de ani si poate urca pana la 35 de ani in cazul creditului de investitii imobiliare (achizitie). 

Avansul pentru accesarea acestui tip de finantare este zero in cazul creditului pentru  modernizarea casei, in timp ce pentru creditul de achizitie acesta este de 15% din valoarea proiectului.

No comments:

Post a Comment