Sunday, July 26, 2015

Codul Fiscal a picat la promulgare

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Senatului cererea de reexaminare a Codului fiscal. Seful statului considera ca simpla relaxare fiscala, neinsotita de cresterea colectarii veniturilor si de o reasezare sustenabila a cheltuielilor bugetare, poate conduce la dezechilibre care vor greva asupra evolutiilor economice si sociale viitoare.

„Sustinem relaxarea si simplificarea fiscala prin reducerea unor taxe si impozite in conditiile in care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscala si predictibilitate. Din aceasta perspectiva, consideram ca noul Cod fiscal poate fi pus in aplicare numai dupa o riguroasa si temeinica analiza a implicatiilor intregului set de masuri fiscale si bugetare asupra constructiei bugetului general consolidat, atat pentru anul 2016, cat si pentru anii urmatori si numai cu respectarea obligatiilor asumate de Romania si a legislatiei interne referitoare la disciplina financiar-bugetara", se arata in cererea de reexaminare publicata pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

In opinia presedintelui, "bunastarea economica unanim dorita de toate fortele politice din Romania in beneficiul cetatenilor si al agentilor economici poate fi atinsa numai printr-o abordare fiscal-bugetara responsabila, predictibila pe termen lung, in concordanta cu obiectivele de crestere economica sustenabila".

No comments:

Post a Comment