Tuesday, May 10, 2016

BCR inaspreste conditile pentru creditele ipotecare

Banca Comerciala Romana (BCR) mareste, incepand de astazi, 9 mai 2016, avansul minim la creditele ipotecare/imobiliare Casa Mea la 35%. Odata cu noul context legislativ care permite clientilor sa renunte la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garantia creditului acordat in vederea stingerii datoriei catre banca, BCR modifica parametrii creditelor garantate cu ipoteca imobiliara, se mentioneaza in comunicatul bancii. 
 
Modificarea avansului la 35% este insotita si de cresterea sumei minime care putea fi imprumutata de la 22.000 lei la 45.000 lei, dar si de scaderea perioadei maxime de rambursare a creditului de la 30 ani la 25 ani.

In schimb, conditiile si caracteristicile pentru creditul Prima Casa nu vor suferi nicio modificare, mentioneaza banca. 

Anuntul BCR vine dupa ce mai multe institutii de credit au comunicat majorarea avansului pentru creditele ipotecare, ca urmare a publicarii Legii privind darea in plata. Printre acestea mentionam CEC Bank si BRD-Groupe Societe Generale, care au marit avansul doar pentru imprumuturile mai mici de 250.000 de euro, plafonul peste care Legea privind darea in plata nu se aplica. Insa si Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Bancpost, Garanti Bank si Intesa Sanpaolo Bank au anuntat cresterea avansului pentru creditele ipotecare.