Sunday, July 26, 2015

Trei zile pentru inregistrarea unei firme

Certificatul de inregistrare a unei societati si certificatul de inscriere de mentiuni vor fi eliberate in trei zile lucratoare de la data inregistrarii cererii, potrivit Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul inregistrarii in Registrul Comertului. Termenul este valabil doar daca documentatia este completa. 
In caz contrar, acestea se va prelungi la cererea persoanei competente sa solutioneze cererile de inregistrare pentru completarea documentatiei. 

Legea a fost publicata in Monitorul Oficial, iar prevederea referitoare la termenul de eliberare a certificatului de inregistrare intra in vigoare in trei zile de la publicare, respectiv la data de 16 iulie 2015.

In plus, actul normativ cuprinde si o serie de modificari vizand imbunatatirea si simplificarea procedurilor privind dizolvarea, lichidarea si radierea din registrul comertului.

Astfel, la cererea oricarei persoane interesate sau a ONRC, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii si in cazurile in care nu si-a depus situatiile financiare anuale si, dupa caz, situatiile financiare anuale consolidate, sau raportarile contabile la Ministerul Finantelor Publice, in termenul legal, daca perioada de intarziere depaseste 60 de zile lucratoare.

De asemenea, se va putea pronunta dizolvarea societatii si in cazul in care nu a depus declaratia ca nu a desfasurat activitate de la constituire, dac? perioada de intarziere depaseste 60 de zile lucratoare.

Pe de alta parte, procedurile de lichidare sunt simplificate prin transferul competentei de prelungire a perioadei de lichidare de la tribunal la oficiul registrului comertului.

No comments:

Post a Comment