Thursday, February 11, 2016

Inca o prelungire in falimentul Astra

Inca o luna prelungire pentru pagubitii Astra. Tribunalul Bucuresti a decis sa admita cererile formulate de Asociatia Asiguratorilor din Ungaria, in calitate de creditor, si de KPMG Restructuring, in calitate de lichidator, pentru prelungirea termenelor fixate in cadrul procedurii de faliment la Astra Asigurari.

Data limita pentru depunerea cererilor de admitere a creantelor a fost prelugita, astfel, din 18 ianuarie in 18 februarie, in timp ce prima adunare a creditorilor a fost fixata pentru data de 7 martie, fata de 5 februarie, data initiala. 

Asociatia Asiguratorilor din Ungaria a ajuns in postura de creditor potential al Astra Asigurari dupa ce a decis sa despagubeasca toti clientii din Ungaria ai companiei romanesti, precum si toate persoanele care au suferit daune din cauza asiguratilor RCA la Astra Biztosito.


Potrivit ultimelor date, in Ungaria au fost inregistrate in contul Astra aproape 5.000 de dosare de dauna. Societatea cu actionariat romanesc ajunsese pe o pozitie importanta pe segmentul RCA prin practicarea unor preturi sub media pietei si avea, in momentul in care ASF i-a cerut falimentul, in luna august 2015, in jur de 200.000 de polite valide emise in Ungaria.

Pe de alta parte, KPMG a a decis sa solicite amanarea termenului de depunere a cererilor pentru ca, pana pe 6 ianuarie, fusesera primite doar 44 de cereri de admitere a creantelor, desi au fost identificati si notificati in jur de 3.600 de potenitiali creditori.

Tabelul preliminar al creantelor va trebui sa fie gata pana pe 29 februarie, iar tabelul definitiv pana pe 28 martie, ambele termene fiind prelungite tot cu o luna. Informatiile apar in Buletinul Procedurilor de Insolventa (BPI).