Thursday, March 7, 2013

Calculator - Contract de economisire-creditare

Acest calculator te ajuta sa iti planifici proiectul tau imobiliar si sa intelegi mai bine cum functioneaza contractul de economisire-creditare.

Contractele de economisire-creditare permit finantarea diverselor proiecte imobiliare, cum ar fi achizitia, constructia sau modernizarea locuintei.

Pentru calculator click

Recuperatorii de creante au urcat in topul reclamatiilor in SUA! La noi, nici macar nu sunt reglementati

Firmele care se ocupa cu recuperarea creantelor au fost cel mai des reclamate de consumatorii americani, dupa furtul de identitate. Pericolele la care sunt expusi consumatorii din Romania sunt greu de imaginat deoarece, aceste firme nici macar nu sunt reglementate la noi.  

Activitatea recuperatorilor de creante ridica probleme majore pentru consumatori, peste tot in lume. Statele Unite reglementau aceste activitati inca de acum 35 de ani. Chiar si asa, comportamentul acestora continua sa creeze probleme majore in randul populatiei.

In 2012, aceste activitati au urcat pe locul 2 in topul reclamatiilor, conform raportullui anual publicat de Federal Trade Commission, institutia care protejeaza consumatorii in Statele Unite.
In Romania, este greu de imaginat care este situatia reala pe aceasta piata, avand in vedere ca activitatea recuperatorilor nu este reglementata. Guvernul Romaniei se angajeaza an de an in fata FMI sa nu promoveze nicio initiativa legislativa pe aceasta tema, fara a se gandi la costurile sociale implicate.

Un raport publicat de autoritatea de supraveghere din Ungaria atragea atentia ca practicile recuperatorilor in tara vecina se situeaza in anumite cazuri la limita criminalitatii. In consecinta, a propus de urgenta introducerea unor legi speciale pentru aceste activitati.

La noi, nu s-a efectuat pana acum niciun studiu de impact cu privire la modul in care consumatorii sunt afectati de activitatea acestor firme si nici nu exista vreo initiativa in acest sens.