Friday, December 5, 2014

Bursa a anuntat vacanta investitorilor

Fata de anul trecut, programul de sarbatori al bursei se termina tot pe 30 decembrie dar tranzactionarea se va relua cu doua zile mai tarziu anul viitor, pe 5 ianuarie, fata de 3 ianuarie in acest an.

Nu se vor derula tranzactii in ajunul Craciunului (24 decembrie) ca si anul trecut, nici in primele doua zile ale acestuia (25-26 decembrie) care oricum sunt sarbatori legale. Din acelasi motiv se face pauza si in primele doua zile din an, 1 si 2 ianuarie.
De la inceputul anului programul de tranzactionare in segmentul obligatiunilor va fi extins pana la ora 18, precum in cazul operatiunilor cu actiuni.

Ramane de vazut daca in 2015 se va mentine traditia cresterilor de inceput de an, in 2008 - an cand aceasta a fost infirmata, pietele de capital avand prabusiri spectaculoase.

CEC Bank are un nou pachet pentru IMM

Cu prilejul aniversarii a 150 de ani de la infiintarea bancii, CEC Bank lanseaza un nou pachet de cont curent pentru IMM.

Pachetul include un cont curent in lei, un card de debit, acces la internet banking si serviciul Info SMS.

La achizitionarea pachetului, banca nu percepe comision de deschidere cont curent pentru persoane juridice si nici comision de emitere initiala card. Comisionul lunar este de 25 lei.
„CEC Bank sustine clientii IMM printr-o gama variata de produse si servicii de calitate, in conditii de cost competitive. Ne dorim sa le oferim clientilor un plus de eficienta, prin accesarea produselor si serviciilor cheie in administrarea afacerii, concentrate intr-un singur pachet operational", a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

Guvernul combate evaziunea cu o loterie pentru bonuri fiscale

Guvernul ia in calcul introducerea unor masuri care sa combata evaziunea fiscala si sa incurajeze plata la timp a taxelor si impozitelor. Loteria fiscala face parte din prima categorie, se va desfasura online, este deschisa pentru toti posesorii de bonuri fiscale, iar extragerile cu premii vor fi lunare. 

Cei care detin bonuri fiscale se pot inscrie online pentru loterie oferind cateva detalii precum numarul bonului fiscal, suma inscrisa pe acesta, numarul si seria unui act de identitate al posesorului acestuia, seria fiscala a aparatului de marcat si codul unic de identificare al operatorului care a eliberat bonul.
Lunar, se vor acorda prin extrageri organizate de Loteria Romana 160 de premii (cate 20 pentru fiecare regiune fiscala a ANAF), a cate 1.200 lei.

Valoarea medie a unui cont de pensie obligatorie este de 3.000 lei

Valoarea medie a unui cont in Pilonul II a fost de 2.953 lei, informeaza ASF. Aproximativ 266.000 de persoane aveau valori ale contului de peste 10.000 de lei.

3,19 milioane de participanti au avut contributii repetitive, in perioada mai 2008 – septembrie 2014, iar numarul participantilor cu contributii lunare, in luna septembrie 2014, a fost de 3,76 milioane (60,68% din total participanti) in scadere usoara fata de 31 decembrie 2013 (61,55% din total participanti). 

Contributia medie in luna septembrie a celor 3,76 milioane de participanti a fost de 89,84 lei.

De la 1 ianuarie 2014, cota de contributie pentru Pilonul II este de 4,5 puncte procentuale (din contributitile pentru asigurari sociale), cu 0,5 puncte procentuale mai mult fata de cota din anul 2013. 

Primele contributii majorate virate au fost cele pentru luna martie 2014 (calculate la salariile brute aferente lunii ianuarie 2014).