Wednesday, November 27, 2013

Comisia Europeana va forta multinationalele sa-si plateasca taxele corect

Comisia Europeana a propus noi reguli pentru a reduce evitarea platii taxelor de catre multinationale.  Vor fi eliminate portitele legale ce permiteau companiilor sa scape de impozitare.

Comisia vrea sa redefineasca modul in care sunt tratate fiscal platile care au loc intre companii din acelasi grup. 

In prezent, directivele europene obliga statele membre sa ofera companiilor-mama exceptii de la impozitare pentru veniturile primite sub forma de dividende de la subsidiare. In paralel, subsidiarele isi pot deduce, in unele state membre, aceste cheltuieli in calculul impozitului pe profit. In acest mod, platitele facute de subsidiare nu sunt taxate nicaieri.
Comisia propune ca, in cazul in care subsidiarele deduc aceste cheltuieli, atunci compania-mama nu va mai fi scutita de la impozitare. Noile reguli ar urma sa devina aplicabile din 2015.

“Propunerea asigura ca spiritul si litera legii vor fi respectate. In acest mod, va asigura venituri suplimentare pentru bugetele nationale si o competitie corecta in mediul de afaceri”, afirma Algirdas Semeta, comisarul pe probleme de taxe.

Discount la plata facturii UPC online cu card MasterCard sau Maestro

MasterCard si UPC Romania au incheiat un parteneriat prin care clientii UPC care detin un card MasterCard sau Maestro si isi achita online factura, beneficiaza de un discount de 5% la prima plata.
 
Noua optiune de plata este disponibila prin intermediul platformei online a UPC. Procesarea tranzactiilor online in conditii de siguranta este asigurata de PayU, lider local pe acest segment.
 
„Initiativa UPC vine intr-un moment foarte bine ales, evolutia platilor online pentru facturile de utilitati dovedind atractivitatea acestei metode de plata pentru clienti. Simplitatea si rapiditatea platilor sunt atribute apreciate de acestia, iar plata online le asigura pe deplin”, a spus Gabriel Ghita, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe.
In plus, prin inregistrarea in My UPC si activarea facturii electronice, clientii sunt inscrisi automat intr-o tombola ce se desfasoara pana pe 15 februarie 2014, unde pot castiga una dintre cele 5 tablete, un ultrabook, una dintre cele 5 console de jocuri sau abonamente gratuite de internet Fiber Power 200 Mbps.

IMM-urile vor putea face plati in valuta cu un comision de 15 euro

Raiffeisen Bank a stabilit un comision fix de 15 euro pentru platile in valuta efectuate de IMM-uri prin aplicatia de internet banking.

Comisionul de 15 euro se aplica atat la platile in valuta in Romania cat si pentru platile efectuate in UE, indiferent de valoarea platilor si frecventa acestora. 
De acest comision beneficiaza doar firmele care detin pachete de cont curent. Banca ofera 4 tipuri de pachete, cu comisioane lunare ce incep de la 20 lei pe luna si ajung pana la 120 lei, in functie de varianta aleasa.

Totodata, Raiffeisen anunta ca a simplificat structura comisioanelor, prin reducerea numarului de transe si a nivelului de tarifare.

Elvetia a respins plafonarea salariilor managerilor

Elvetieniii nu sunt de acord cu limitarea salariilor managerilor. Populatia a votat impotriva propunerii ca salariul maxim al unui director sa nu depaseasca cu mai mult de 12 ori valoarea celui mai mic salariu.

Aproape 65% dintre participantii la vot au respins propunerea, informeaza BBC. Aceste reguli ar fi transformat Elvetia in tara cu cele mai dure restrictii pentru salarizarea managerilor. 

Este a doua aoara in acest an cand are loc un referendum pe aceasta tema. In martie, populatia a sustinut masurile de limitare a bonusurilor.
Campania impotriva salariilor incasate de conducatorii de corporatii a inceput dupa ce au fost dezvaluite informatii ca anumiti directori au avut venituri de 200 ori mai mare decat salariatii obisnuiti.