Tuesday, April 29, 2014

Finantari pentru achizita de masini prin programul Rabla

Porsche Finance Group a introdus o serie de produse de finantare, dedicate clientilor care vor sa isi achizitioneze o masina noua prin programul Rabla.

“Promotia Porsche Finance Group dedicata REMAT se diferentiaza printr-un bonus financiar semnificativ, care variaza in functie de marca noii masini pentru care opteaza clientul. Acest lucru inseamna practic un beneficiu real pentru client care se traduce intr-un pret extrem de competitiv pentru noua masina, facilitate la care adaugam dobanzile reduse si cele 3 luni de CASCO gratis”, afirma David Gedlicka, CEO al Porsche Finance Group.

De exemplul pentru un VW Golf Trendline 1,2 TSI 85 CP, pretul cu TVA este de 69.366 lei (calculat la un curs de 4,5 lei/euro). In cazul in care clientul achita un avans de 31.652 lei, rata lunara la un credit in lei pe 5 ani este de 640 lei, iar DAE de 8,77%.

Porsche Finance ofera clientilor posibilitatea de a cumpara masina in rate atat prin credite in lei si euro, cat si prin leasing financiar. Produsele sunt dedicate doar pentru achizitia de masini marca Volkswagen, Skoda si Seat.

Economisirea individuala este solutia pentru o batranete fara griji financiare

Sistemul de pensii private reprezinta solutia pentru asigurarea stabilitatii financiare si la batranete, afirma reprezentantii BCR Pensii.

Acestia citeaza studii ale Comisiei Europene care arata ca in timp, diferenta dintre pensia publica si nivelul salariului va deveni tot mai mare. 

“In aceste conditii, economisirea individuala a fiecaruia dintre noi devine o necesitate majora pentru asigurarea resurselor financiare la batranete.  In caz contrar, ne vom confrunta cu o reducere abrupta a resurselor financiare dupa momentul pensionarii si implicit o schimbare a standardului de viata, pe care nu multe persoane sunt dispuse sa o accepte”, spune Melania Mirea, director executiv la BCR Pensii.

Fondurile de pensii facultative permit oricarui salariat sa economiseasca pentru a obtine un venit suplimentar la pensie. Statul incurajeaza contributia la fondurile de pensii facultative printr-o deducere fiscala de 400 euro pe an, de la plata impozitului pe venit.

In plus, angajatorii care contribuie in numele salariatilor beneficiaza de o scutire de 400 euro pe an pentru fiecare angajat, atat de la plata contributiilor sociale, cat si de la plata impozitului pe profit.

UniCredit scurteaza timpul de aprobare la creditele pentru IMM

UniCredit Tiriac Bank a redus la 24 de ore timpul necesar pentru luarea deciziei de aprobare a facilitatilor de credit pe termen mediu si scurt pentru IMM.

Procedura de aprobare rapida este aplicata la creditele fara garantii,  a caror valoare nu depaseste 1 milion lei.

“Pentru IMM-uri este important raspunsul rapid atunci cand aplica pentru o facilitate, mai ales daca aceasta are ca destinatie finantarea activitatii curente. Asa ca am redus la minimum posibil timpul de analiza a dosarelor, pentru a le putea pune la dispoztie resursele potrivite, la momentul potrivit”, afirma Simona Lacatus, director clienti IMM la UniCredit Tiriac Bank.

Clientii IMM care aplica pentru o noua linie de credit pana la 31 mai 2014, beneficiaza de comision de acordare 0. Pentru a beneficia de aceasta promotie, companiile trebuie sa aiba o cifra de afaceri de maxim 3 milioane euro si sa detina sau sa achizitioneze un pachet de cont curent pentru gestionarea lichiditatilor, 

“Numarul cererilor de credite din partea clientilor IMM a crescut cu aproximativ 10-15% in primele 3 luni din 2014 fata de intervalul similar al anului trecut, in cazul bancii noastre”, spune Simona Lacatus. Ea considera ca asistam la o revenire a increderii pe acest segment si la o reluare a planurilor de dezvoltare de catre firme.

Moody’s a imbunatatit perspectiva pentru ratingul de tara

Agentia de rating Moody’s a imbunatatit perspectiva pentru ratingul aferent datoriei guvernamentale a Romaniei de la negativa la stabila.

Totodata, Moody’s a confirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale la Baa3.

Decizia agentiei a fost motivata de cresterea exporturilor si a absorbtiei fondurilor europene, de  reducerea deficitului bugetar si de imbunatatirea accesului la finantare al Romaniei pe pietele internationale.

Moody’s considera ca indicatorii macroeconomici vor continua sa se imbunatateasca. In plus, avand in vedere perspectivele de revenire a zonei euro – cu care Romania are legaturi stranse – riscul ca economia sa fie afectata negativ de factorii externi s-a redus.

“Desi ritmul de crestere este putin probabil sa revina la nivelul de dinaintea crizei in urmatorii 2 ani, Moody’s estimeaza ca ritmul actual va fi sustenabil deoarece politicile economice sustin competitivitatea exporturilor si investitiile”, se arata in comunicatul agentiei.