Tuesday, December 16, 2014

Bursa are site nou

Doua trasaturi ies in evidenta privind nou site al BVB. In primul rand, o pondere mai mare data informatiilor legate de tranzactionare, mai multe statistici si cotatii in acest sens; in al doilea rand, o asemanare destul de mare cu site-ul bursei din Varsovia.
 
Cuun directorul general al BVB a fost si director general al bursei poloneze, site-urile celor doua institutii au ajuns sa semene. Design apropiat, culori identice. 

Dincolo de asta, noul site aduce instrumente noi pentru urmarirea tranzactionarii, fiind in acest sens un concurent pentru site-urile brokerilor ce ofera tranzactii online. 
Avem deci mai multe grafice, posibilitatea de monitorizare a unui portofoliu, elemente de analiza tehnica. Remarcam de asemenea rubrica destinata companiilor, cu o multime de detalii legate de procesul de listare, costuri si proceduri.

Campaniile de fidelizare castiga si pierd usor clientii noi in Romania

Clientii autohtoni nu stau pe ganduri sa-si schimbe magazinul obisnuit pentru un program de fidelizare derulat de concurenta ce ofera puncte bonus ori produse oferite gratuit, arata un studiu Nielsen. 

Cea mai mare parte a participantilor la studiu (80%) au participat in ultimele trei luni la o campanie de fidelizare ce presupunea acumularea de puncte bonus, iar aproape 60% participa in prezent la un astfel de program.
Intr-un top al premiilor pe baza punctelor bonus, primul loc este ocupat de aparatura de uz casnic (23%), urmata de solutiile de ingrijire personala (15%) si de ustensilele pentru gatit (12%). 

Un sfert dintre respondenti sunt gata sa schimbe retailerul pentru unul care are o campanie de fidelizare mai interesanta din punctul de vedere al punctelor bonus, iar 60% dintre subiecti nu exclud schimbarea retailerului.

Studiul Nielsen a fost realizat online in perioada 10-16 octombrie 2014.

BCE da unda verde recapitalizarii bancilor cu probleme

Cele 13 banci care au picat testele de stres din octombrie au acordul Bancii Centrale Europene pentru majorari de capital. 

Acestea vor avea la dispozitie intre sase si noua luni sa acopere deficitul si sa implementeze programele prezentate.
In octombrie, BCE a publicat rezultatele unei analize privind 130 de institutii bancare din zona euro, din care a rezultat ca 25 de banci au nevoie de capital suplimentar in valoare de 25 de miliarde de euro. 

Cum testele au fost realizate pe baza situatiilor financiare ale bancilor de la finele anului trecut, 12 dintre acestea operasera intre timp majorari de capital in valoare cumulata de 15 miliarde de euro astfel incat ramasesera doar 13 corigente.

Bugetul va intra in dezbaterea Parlamentului pe 19 decembrie

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au stabilit pe 13 decembrie calendarul dezbaterii in plen. Pana luni, 15 decembrie se vor putea depune amendamente iar marti va avea loc sedinta comisiilor de specialitate care vor aviza sau nu amendamentele depuse.

Pana joi, 18 decembrie, va fi elaborat raportul pe baza proiectului de buget pe 2015 si tot joi se vor stabili timpii de dezbatere in plenul Parlamentului.

Dezbaterea va incepe vineri dimineata (19 decembrie) si se va desfasura si duminica (21 decembrie). 
Cum adoptarea bugetului pare ca se va produce cam din scurt, avand in vedere ca Parlamentul se va reuni tot duminica pentru depunerea juramantului de catre presedintele Johannis, sansele ca adoptarea sa sa se prelungeasca cateva zile dupa 21 decembrie sunt destul de mari.

Proiectul de buget se afla pe site-ul Camerei Deputatilor si pe site-ul Guvernului si poate fi accesat de sambata, 13 decembrie.