Tuesday, October 6, 2015

Volksbank a diminuat datoriile pentru 15.000 de clienti

Peste 15.000 de clienti ai Volksbank Romania (VBRO) au fost anuntati ca au de platit mai putin la banca. Ei au beneficiat de reducerea datoriei aferenta creditului in derulare cu sumele platite drept comision de risc/de administrare si/sau de rezerva minima obligatorie pe parcursul derularii creditelor. 
Potrivit unui comunicat de presa, suma totala cu care au fost reduse creditele clientilor se ridica la 290 de milioane de lei.

Operatiunea de diminuare a datoriei totale aferenta creditelor curente ale clientilor VBRO, persoane fizice, a fost demarata la initiativa actionarului majoritar al bancii, Banca Transilvania, la jumatatea lunii august si finalizata la sfarsitul lui septembrie. 

Facilitatea a fost oferita, automat, tuturor clientilor bancii, indiferent de moneda creditului, si nu a presupus niciun demers din partea acestora. Insa, de aceasta nu au beneficiat clientii care au obtinut deja restituirea sumelor platite in contul comisioanelor mentionate. 

In plus, banca a precizat, la momentul lansarii operatiunii, ca din sumele cu care se va diminua datoria totala se vor retine cu prioritate eventualele restante pe care clientii le au fata de Volksbank Romania la data implementarii solutiei.

„In prezent, este in desfasurare integrarea Volksbank Romania in Banca Transilvania, pe toate palierele. Startul integrarii a fost dat in aprilie a.c. si se va incheia la finalul acestui an. Incepand cu 2016, BT si VBRO vor deveni aceeasi banca si aceeasi echipa”, se subliniaza in comunicat.

No comments:

Post a Comment