Thursday, July 17, 2014

BT Club are o platforma online noua

BT Club a lansat o platforma online noua, care incurajeasza interactivitatea online, asa incat cei mai activi membri vor beneficia de promovarea online a afacerii, gratuit, timp de o luna. 

Platforma ofera informatii despre calendarul cursurilor organizate  de BT Club, articole de business, noutati etc.

Clubul este dezvoltat de Banca Transilvania, scopul acestuia fiind de a sustine educatia antreprenoriala. Pana in prezent, clubul a organizat aproximativ 700 de sesiuni de training, in 60 de localitati si are aproape 19.000 de membri.

Membrii acestuia au posibilitatea de a participa gratuit, in intreaga tara, la cursuri cu tematici precum: management si strategie, vanzari, resurse umane, contabilitate, marketing si comunicare, dezvoltare personala etc. 

Clubul se adreseaza, de asemenea, studentilor, prin seria de evenimente “Antreprenori pe scena”.

BCR elimina comisionul de administrare cont aferent unor depozite

BCR a eliminat comisionul de cont curent aferent produselor de econonomisire, atata vreme cat acesta este utilizat exclusiv in legatura cu functionarea acest produse. Pe de alta parte, din 15 septembrie, disponibilitatile aflate in contul curent nu vor mai primi nicio dobanda.

Daca insa contului ii sunt atasate ale produse si servicii precum card de debit, internet si mobile banking, tranzactii mobile, alerte SMS, comisionul de administrare va fi cel standard aferent tipului de cont curent de care clientul are nevoie. 

De asemenea, clientii vor plati preturi redus cu valori cuprinse intre 15 – 100 euro pentru platile in valuta efectuate in cadrul grupului Erste. Platile in valuta ordonate pana in ora 15.00 prin orice canal, se realizeaza in aceeasi zi.

Incepand cu 15 septembrie, si comisionul pentru procesarea platilor de popriri efectuate la solicitarea autoritatilor va fi ajustat la 10 Lei pentru plati de pana la 100 lei inclusiv, respectiv 30 lei pentru plati de peste acest prag.

In ceea ce priveste disponibilitatile la vedere din contul curent, banca nu va mai plati nicio dobanda, indiferent de valuta contului. In prezent aceasta este de 0,01%.

Sumele utilizate de pe Bonus Card se pot plati prin PayPoint

Garanti Bank si PayPoint au semnat un acord pentru colectarea platilor aferente extraselor de cont lunare pentru cardul de credit al bancii, Bonus Card. 

Plata se face in magazinul partener PayPoint prin intermediul extrasului de cont pentru Bonus Card. Vanzatorul scaneaza codul de bare de pe extras si incaseaza in numerar suma datorata, terminalul PayPoint emitand o chitanta de confirmare a platii, care contine toate detaliile tranzactiei.

Terminalele PayPoint se gasesc in peste 8.350 magazine de proximitate din intreaga tara, atat in zonele urbane, cat si in cele rurale. 


,,Obiectivul nostru este de a imbunatati constant nivelul de satisfactie al clientilor nostri. Astfel, ne bucuram sa semnam acest parteneriat cu PayPoint, intentia noastra fiind sa le oferim posesorilor de Bonus Card optiuni de plata a extrasului de cont lunar convenabile, comode, eficiente din punct de vedere al timpului si usor de folosit“, a declarat Emre Unal, director Carduri la Garanti Bank.

Cardul detine o retea formata din peste 5.000 de comercianti parteneri. Bonus Card poate fi de asemenea utilizat pentru a refinanta orice card de credit sau imprumut de nevoi personale contractat de la alte banci, fie in 36 de rate fara dobanda, fie cu o perioada de gratie de 6 luni si o reducere de 10%.

ING Bank a reintrat in programul Prima casa

Dupa 5 ani, ING Bank a revenit in randul bancilor care ofera credite prin Prima casa. In 2009, la lansarea programului, banca lansase initial un credit Prima casa, insa la scurt timp a iesit din program lansand un alt produs de creditare, ca alternativa la cel garantat de stat.

Noul credit, disponibil in lei, este lansat in doua variante, cu si fara asigurare de viata atasata. Cota primei de asigurare este de 0,029% pe luna.

In varianta fara asigurare, costul cu dobanda este cel maxim permis de program (Robor la 3 luni + 2,5 pp). Varianta cu asigurare presupune o reducere a marjei fixe cu 0,5 pp.

Clientii mai platesc doar comisionul anual de garantare, datorat FNGCIMM, care se ridica la 0,49% la jumatate din sold.

Perioada de creditare se incadreaza intre 3 si 30 ani. Solicitantii trebuie sa aiba minim 21 ani si sa faca dovada unui venit minim de 1.500 lei, indiferent .daca solicitarea este facuta cu sau fara codebitor. In plus, acestia trebuie sa aiba minim un an vechime in campul muncii si minim 6 luni vechime la ultimul angajator, fara intreruperi mai mari de 30 de zile.

Cursul sare peste 4,43 lei pentru un euro

Cursul BNR a crescut in ultimele 4 sedinte cu aproximativ 4 bani, pana la 4,4348 lei pentru un euro. In ultima luna si jumatate, cursul de referinta a stat in majoritatea timpului sub pragul de 4,4 lei pe euro.

Cresterea cotatiilor interbancare este de 0,4% fata de inchiderea precedenta, acestea situandu-se in cursul dupa-amiezii intre 4,437 – 4,443 lei pentru un euro.

“Piata titlurilor de stat a inregistrat ieri o presiune usoara de vanzare (aproximativ 3pb) insa miscarile recente din pietele internationale, inclusiv cele din piata de actiuni si obligatiuni europene, ne fac sa ne mentinem parerea, enuntata cu aproximativ 2 luni in urma pe cand leul era cotat in zona 4,40/EUR, conform careia pare mai apropiata atingerea pragului de 4,35/EUR decat cea a pragului de 4,45/EUR”, sunt de parere analistii ING Bank.