Friday, February 22, 2013

Cum calculeaza bancile vechimea unei companii care solicita finantare?

Intrebare: Cum se calculeaza vechimea unei companii atunci cand se solicita un credit? eu am deschis firma in 2004 dar din 2008 si pana la inceputul acestui an am intrerupt activitatea. Acum am semnat din nou cateva contracte (este vorba despre transport marfa) si as vrea un credit pentru achizitia unui nou autocamion. Sunt considerat firma noua sau cu vechime?

Raspuns: Pentru determinarea vechimii unei firme se ia in calcul perioada cea mai recenta in care firma a avut activitate fara intrerupere. 

De aceea, desi firma dumneavoastra a functionat intre 2004-2008, din perspectiva analizei de credit vechimea firmei se determina incepand cu anul 2012, din luna in care inregistrati din nou venituri. Cu toate acestea, in cazul ProCredit Bank, pentru a obtine un credit, perioada minima de experienta solicitata este de numai 3 luni.

Desi aveti intrerupere de activitate, procedura ProCredit Bank prevede ca se poate lua in calcul ca vechime experienta dumneavoastra manageriala pe o alta firma cu acelasi profil. 

Daca dumneavoastra desfasurati in prezent tot o activitate de transport pe o alta firma pe care nu ati avut intrerupere, vi se va considera, ca vechime, experienta manageriala acumulata astfel. 

Va recomand sa va adresati celei mai apropiate sucursale de dumneavoastra pentru a purta o discutie mai detaliata cu unul dintre consilierii nostri.

No comments:

Post a Comment