Friday, February 22, 2013

Credite pentru finantarea studiilor, de pana la 50.000 euro

Studiile universitare sau post-universitare pot fi finantate si prin credit. BCR a lansat un imprumut a carui suma ajunge la 50.000 euro, adresat inclusiv studentilor care nu realizeaza venituri. 

Creditele pot fi folosite pentru plata taxelor de studii post-liceale, universitare sau post-universitare, inclusiv MBA, ACCA, efectuate in tara sau in strainatate si acopera atat taxele de scolarizare cat si cheltuielile de cazare si masa pe perioada efectuarii studiilor. 

Valoarea creditului si perioada de rambursare depind de o serie de factori printre care destinatia – studii post-liceale sau post-universitare, garantiile prezentate sau moneda in care se acorda finantarea. 
Creditul este disponibil atat in lei cat si in euro iar suma maxima ajunge la 88.000 lei sau 50.000 euro, pe o perioada de rambursare de pana la 15 ani. 

Banii sunt virati de banca direct in contul institutiei de invatamant, integral sau in transe anuale. In cazul virarii in transe, clientul nu plateste dobanda pentru sumele neutilizate. 

In aria de clienti eligibili intra si studentii care nu realizeaza venituri dar pot prezenta un co-platitor care se incadreaza in conditiile bancii. 

Rata dobanzii variaza in functie de Robor sau Euribor la 6 luni plus o marja fixa iar clientii pot alege ca in primii doi ani sa beneficieze de dobanda fixa. 

Pe langa dobanda, clientii mai platesc un comision de analiza dosar care porneste de la 100 lei, pentru creditele negarantate, dar ajunge la 1.390 lei sau 390 euro, pentru creditele cu ipoteca, de valoare mai ridicata. 

No comments:

Post a Comment