Friday, February 22, 2013

Telefoanele mobile cu functie de card bancar intra si in Romania

Tehnologia NFC (Near Field Communication) intra si in Romania. BRD a lansat un program pilot impeuna cu Orange prin care telefoanele mobile vor fi dotate cu un SIM special, care inglobeaza si functie de plata. Platile se vor face prin apropierea telefonului de cititoare speciale. 

Aproximativ 100 de de persoane care detin un cont bancar la BRD au primit telefoane mobile Blackberry si SIM-uri speciale cu capacitati NFC pentru a le utiliza la plata produselor si serviciilor la comerciantii acceptanti. 

Platile vor fi posibile la aproximativ 2.000 de POS-uri compatibile cu tehnologia NFC, precum si la orice comerciant din tara sau strainatate care are instalate cititoare speciale contactless compatibile PayPass MasterCard. 

Astfel, cititoarele sunt instalate la supermarketuri, restaurante fast-food, farmacii sau la metrou. 

“Telefoanele mobile sunt mereu prezente in vietile noastre, asa ca pot fi folosite atat ca instrumente de plata, cat si pentru a aduna informatii sau pentru a oferi acces in cladirile de birouri. Dorim sa oferim experienta NFC tuturor clientilor, asa ca vom dezvolta parteneriate care sa le permita sa beneficieze de toate avantajele oferite de aceasta tehnologie inovatoare”, a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer in cadrul Orange Romania.

No comments:

Post a Comment