Friday, February 22, 2013

Agricultura ramane motorul economiei

Datele revizuite oferite de Institutul National de Statistica au confirmat o crestere a Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul I din 2012, in principal pe seama agriculturii. 

Datele pe serie bruta indica un nivel al PIB de 109,5 miliarde lei, o crestere in termeni reali de 0,3% fata de primul trimestru din 2011. 

Agricultura, silvicultura si pescuitul a fost ramura de activitate care a inregistrat cea mai mare crestere a volumului de activitate, de 4%, urmata de Informatii si comunicatii, cu 2,2%. 
Ramurile spectacole culturale si recreative, Reparatii de produse de uz caznic si alte servicii au urcat cu 1,4%. 

In timp ce volumul de activitate din constructii s-a mentinut la acelasi nivel cu cel inregistrat in primul trmestrul din 2011, reduceri importante s-au inregistrat in Administratia publica si aparare, Asigurari sociale din sistemul public, Invatamant, Sanatate si asistenta sociala, cu un minus de 4,3%. 

Incepand cu trimestrul I din 2012, politica de estimare si diseminare a Produsului Intern Brut trimestrial s-a modificat prin introducerea unei a treia estimari, denumita “date provizorii (2)”, ce va fi publicata la T+95 zile de la incheierea trimestrului de referinta.

No comments:

Post a Comment