Wednesday, March 5, 2014

Companiile ezita inca sa adopte raportarea integrata

Investitorii doresc mai multa transparenta din partea companiilor si o raportare integrata a rezultatelor financiare si a deciziilor de business, conform unui studiu Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

93% dintre investitori se declara in favoarea raportarii integrate a companiilor, dupa cum arata un studiu realizat de ACCA, cea mai mare asociatie internationala in domeniul financiar-contabil, impreuna cu Longitude Research.

Raportarea integrata este o raportare mai transparenta a obiectivelor si deciziilor de business, care isi propune sa ofere o imagine cat mai completa a unei afaceri. 


”Din perspectiva investitorilor, rezultatele financiare anuale, sau chiar trimestriale, nu mai sunt suficiente pentru a oferi o imagine de ansamblu a unei afaceri. Dupa ce, in ultimii ani, tot mai multe companii pun la dispozitia investitorilor si stakeholderilor rapoarte de dezvoltare durabila pentru a-si demonstra mai bine viziunea pe termen lung si responsabilitatea sociala, acum a venit momentul unei abordari mai integrate, care sa arate, cat mai transparent, parcursul de la obiectivele de business la deciziile de management”, spune Andreia Stanciu, director ACCA pentru Europa de Sud-est.

Totodata, studiul ACCA releva faptul ca, desi sunt deschisi fata de conceptul de raportare integrata, profesionistii din domeniul financiar inca ezita sa fie pionierii acestui model. 

Majoritatea au declarat insa ca planuiesc sa adopte raportarea integrata in viitorul apropiat, in timp ce doar 10% au spus ca nu au in intentie sa adopte acest model, care ofera investitorilor si informatii non-financiare.

No comments:

Post a Comment