Thursday, April 30, 2015

Fondul Proprietatea se tranzactioneaza in dolari la Londra

Fondul Proprietatea a inceput, de miercuri, tranzactionarea pe Bursa de la Londra, prin certificatele de depozit globale avand drept suport actiuni emise de Fond (GDR).Certificatele au simbolul "FP" si sunt tranzactionabile in dolari.

Potrivit Franklin Templeton, administratorul Fondului, GDR-urile FP au fost admise la tranzactionare pe sectiunea Specialist Fund Market a London Stock Exchange. Facilitatea GDR se va limita la o treime din capitalul social emis al companiei, conform reglementarilor din Romania privind valorile mobiliare. 

In primele 90 de zile de la admiterea la tranzactionare, The Bank of New York Mellon (banca depozitara) va renunta la comisioanele de emitere a GDR, conform comunicatului FP.

Fondul Proprietatea va fi unul dintre cele mai mari fonduri (in ceea ce priveste valoarea activului) tranzactionat pe London Stock Exchange, cu o valoare a activului net de 12,6 miliarde de lei (3,1 miliarde de dolari), la 31 martie 2015 si o capitalizare bursiera de 9,6 miliarde de lei (2,35 miliarde de dolari), la 17 aprilie 2015, conform Fondului.

No comments:

Post a Comment