Monday, April 29, 2013

Marfin a preluat depozitele Bank of Cyprus cu derogare de la Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei a emis o derogare de la prevederile Legii Concurentei astfel incat Marfin Bank sa poata prelua controlul asupra sucursalei romanesti a Bank of Cyprus mai repede. 

Derogarea permite preluarea controlului inainte de obtinerea autorizarii din partea Consiliului. Conform legii, o concentrare economica nu poate fi pusa in aplicare inainte de notificare si inainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal. 

In cazuri exceptionale, Consiliul Concurentei poate emite, la cerere, o decizie de derogare de la aceasta interdictie, daca solicitarea este motivata. 
“Am luat aceasta decizie avand in vedere situatia actuala a sucursalei din Romania a Bank of Cyprus, a carei activitate a fost suspendata in contextul reorganizarii bancii mama. Prelungirea perioadei de suspendare ar avea efecte nefavorabile asupra clientilor”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. 

Depozitele transferate de la sucursala din Romania a Bank of Cyprus catre Marfin Bank intra astfel sub prevederile legislatiei romanesti, fara a fi afectate de masurile aplicate de autoritatile din Cipru. 

Mai mult, s-a decis majorarea capitalului social al Marfin Bank de catre banca-mama a acesteia din Cipru, fapt ce contribuie la consolidarea suplimentara a bancii romanesti cu capital strain. 

No comments:

Post a Comment