Thursday, April 30, 2015

ASF vrea sa stimuleze economisirea pe termen lung

Stimularea economisirii pe termen lung reprezinta unul dintre cele cinci proiecte prioritate anuntate de Autoritatea de Supraveghere Financiara pentru acest an. In acest sens, institutia urmareste dezvoltarea sistemului de pensii private in Romania. 
”Acest proiect vizeaza evolutia si cresterea gradului de sofisticare a pietei pensiilor private in vederea intaririi capacitatii de plata a unor pensii in cuantumuri adecvate si sustenabile”, se arata intr-un comunicat al ASF. 

Principalele componente ale proiectului de stimulare a economisirii prin fondurile de pensii sunt: completarea si actualizarea politicii de investitii pentru fondurile de pensii private; sustinerea introducerii fondurilor de pensii ocupationale; completarea cadrului legislativ in vederea dezvoltarii fondurilor de pensii facultative, se precizeaza in comunicat. 

Celelalte proiecte prioritare ale ASF vizeaza consolidarea capacitatii institutionale a Autoritatii, dezvoltarea celor trei sectoare reglementate si implementarea cadrului de rezolutie pentru entitatile supravegheate.

No comments:

Post a Comment