Sunday, November 3, 2013

Profitul BCR a stagnat in trimestrul III

BCR a obtinut un profit net 126,9 milioane euro dupa primele 9 luni din 2013. Comparativ cu rezultate din iunie 2013, se remarca o stagnare a profitului.

Banca a inregistrat insa evolutii pozitive la nivelul costului net cu provizioanele. Acestea au scazut cu aproape 38% fata de perioada similara din 2012, ajungand la 371 milioane euro.

“Eforturile noastre de redresare a bancii devin vizibile: restructurarea afacerii este finalizata, stocul total de credite neperformante a scazut pentru prima oara din anul 2008, iar portofoliul de credite se reechilibreaza in favoarea creditelor acordate in moneda locala”, afirma Tomas Spurny, presedintele executiv al BCR.
La nivelul activitatii operationale, rezultatul net a fost 424 milioane euro, avand loc o imbunatatire usoara a performantelor comparativ cu aceeasi perioada din 2012. In aceste conditii, raportul cost-venituri a coborat la un nivel si mai scazut, de 37,5%.

Activitatea de creditare a bancii s-a restrans in acest an, avand loc o contractie a soldului creditelor cu 8,2%. BCR explica aceasta evolutie prin cererea slaba. In schimb, sumele atrase de la deponenti continua sa se majoreze, avansand cu 1,6% in primele 9 luni din 2013.

No comments:

Post a Comment