Sunday, September 15, 2013

Bancile continua sa opereze reduceri ale dobanzilor la depozite

Doua banci au decis sa aplice la inceputul acestei saptamani inca o reducere la nivelul dobanzilor platite la depozite in lei, la numai doua saptamani dupa ultima miscare de acest gen. 
Banca Transilvania a aplicat o noua reducere de pana la sfert de procent, plafonand astfel ratele de dobanda la un maxim de 4,5%. Si Banca Carpatica a mai taiat din castigurile deponentilor, ultima scadere aplicata fiind de pana la jumatate de procent , astfel ca economiile sunt remunerate cu dobanzi de pana la 5,25%. 
Ambele banci afiseaza cele mai mai inalte dobanzi pe perioade mai mari de timp. In vreme ce clientii care opteaza pentru un depozit la Banca Transilvania pot obtine castigul maxim daca se decid pentru scadenta de 1 an, Banca Carpatica ofera in plus posibilitatea de a obtine cea mai mare dobanda si in cazul depozitului pe 2 ani, cu dobanda variabila.

Dobanda medie in piata pentru un depozit pe 1 an este de aproape 4,9%, conformdatelor centralizate de Conso.ro
Aceste modificari au venit ca reactie la recentele decizii BNR de a efectua doua reduceri ale dobanzii de politica monetara la distanta de numai o luna una de alta. Dobanda cheie a coborat la un minim istoric de 4,5%. Reducerile, cumulate, se ridica la 0,75 procente.

No comments:

Post a Comment