Sunday, September 15, 2013

CEC, singura banca care finanteaza si in acest an IMM-urile prin programul Start

CEC Bank ramane si in acest an singura banca care accepta sa finanteze IMM-urile nou infiintate pentru achizitia de bunuri, in cadrul programului Start.
Dobanda aplicata este formata din Robor la 6 luni + o marja fixa de 3%. Costul creditului include un comision de analiza dosar de 0,5%, perceput la data depunerii dosarului, un comision de gestiune de 1%  si unul de acordare de 0,75%, aplicate la valoarea creditului. Ultimele 2 comisioane sunt percepute o singura data, la data efectuarii primei trageri din credit.
Pentru orice solicitare suplimentara din partea clientului se percep comisioanele standard (rescadentare, reesalonare, restructurare etc) practicate de banca, inclusiv comisioanele de evaluare a garantiilor.

Imprumutul se acorda o perioada de 60 pana la 72 luni, existand si o perioada de gratie de 12 luni.

FNGCIMM poate acorda garantii ce acopera 80% din valoarea creditului, restul de 20% constand in ipoteca mobiliara sau imobiliara asupra tuturor bunurilor achizitionate in cadrul programului.
Creditul acopera 30% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 50.000 lei/beneficiar. Restul de 70%, in limita a 100.000 lei/beneficiar, reprezinta o Alocatie Financiara Nerambursabila oferita de stat.

No comments:

Post a Comment