Thursday, February 21, 2013

IMM-urile ar putea beneficia de un cadru legislativ mai relaxat

Guvernul a demarat procesul de modificare a legii privind stimularea înfiintarii si dezvoltarii intreprinderilor, conform normelor europene in domeniu. Proiectul legislativ are in vedere reducerea birocratiei si introducerea de facilitati in special in zona administrativa. 

Proiectul de lege are in vedere respectarea principiilor documentului european Small Business Act, care isi propune sa impulsioneze atat infiintarea de noi companii de mici dimensiuni cat si dezvoltarea celor existente. 

Astfel, proiectul de modificare a legii 364/2004 isi propune sa reduca barierele administrative pentru IMM-uri. Spre exemplu, timpul de infiintare a unei companii trebuie sa se reduca la 3 zile lucratoare iar timpul de obtinere a unei licente sau autorizatii sa nu depaseasca 1 luna. 

De asemenea, se propune reducerea frecventei controlului financiar-fiscal de fond asupra IMM-urilor o data la 3 ani. 

In ceea ce priveste noi instrumente, se doreste realizarea unui program de sprijinire a IMM-urilor pentru constituirea infrastructurii necesare utilizarii facturilor electronice precum si infiintarea institutiei mediatorului de credite. 

Proiectul de lege este in proces de dezbatere publica pana la jumatatea lunii iunie. 

No comments:

Post a Comment