Thursday, February 21, 2013

Clientii Carpatica pot folosi mobilul pentru autentificare in internet banking

Carpatica ofera clientilor sai o aplicatie care permite generarea de coduri prin intermediul telefoanelor mobile, pentru autentificarea in aplicatia de internet banking. 

Carpatica m-Token functioneaza pe majoritatea smartphone-urilor si telefoanelor mobile existente pe piata, care suporta tehnologia JAVA. Aplicatia se instaleaza pe telefonul mobil si are aceleasi functii ca si dispozitivul digipass sau cardul Mastercard e-Smart. 

Prin urmare, clientii vor putea genera atat codurile necesare autentificarii in aplicatie, cat si pe cele necesare autorizarii operatiunilor initiate prin serviciul de internet banking.
“Aceasta noua solutie tehnologica vine sa confirme strategia noastra de a aduce mereu inovatii produselor pe care le oferim clientilor nostri, raspunzand cu promptitudine cerintelor lor tot mai sofisticate”, a precizat Georgiana Coanda, director executiv Retea Retail la Banca Comerciala Carpatica.

Pentru toate cererile depuse pana la data de 29 iunie 2012, instalarea serviciului este gratuita, ulterior costul fiind de 30 lei.

Autentificarea se desfasoara pe 4 nivele: cod client, nume utilizator, parola si cod PIN generat aleatoriu de un dispozitiv de securitate asociat in mod unic.

De asemenea, banca a efectuat pe platforma proprie de internet banking noi implementari menite sa sprijine utilizatorul in operatiunile pe care acesta le desfasoara. Astfel, pot fi vizualizate in timp real informatii despre tranzactiile efectuate cu cardul si aflate in curs de decontare, iar extrasul de cont are un nou format, mai atractiv.

No comments:

Post a Comment