Thursday, February 21, 2013

Depozitele pe termen lung prind tot mai mult teren

Daca in anii trecuti bancile incepusera sa puna accent mai mult pe atragerea de lichiditati pe termen scurt, in prezent situatia s-a inversat, aparand tot mai multe oferte pe termene de peste 1 an

Acestea bonifica de astfel si printre cele mai bune dobanzi.

Ultimul produs de acest gen a fost lansat de catre Banca Transilvania, care doreste sa atraga clienti care sa efectueze depuneri in euro pe o perioada de 18 luni.  Rata dobanzii pe care o pot incasa clientii este de 4%.
De asemenea, recent Emporiki Bank, membra a grupului francez Credit Agricole, a lansat depozite atat in lei cat si in euro pe termene mai lungi, de 18 si 24 luni.  

Clientii au posibilitatea de a constitui depozite standard, cu acumulare sau cu dobanda ce creste progresiv de la o luna la alta, iar rata dobanzii incasata la maturitate este de 6,15% pentru scadenta de 18 luni in lei, respectiv de 6,2% pentru cea de 24 luni. La euro, rata dobanzii se ridica la 3,5%, respectov 3,6%.

Si UniCredit Tiriac Bank si-a imbogatit oferta de economisire in 2012, propunand clientilor depozite cu scadenta intre 2 si 7 ani. La lei, rata dobanzii este de 6,25% indiferent de perioadd de detinere. Varianta in euro presupune dobanzi intre 4,25% si 5,5%.

No comments:

Post a Comment