Saturday, January 1, 2022

Cum sa faci cumparaturi inteligente inainte de sarbatori?

 


Sarbatorile de iarna. Acel minunat moment din an cand toti cei dragi se strang in jurul mesei, rad si vorbesc. Efortul de a pregati fiecare detaliu este compensat de bucuria de a vedea familia reunita. Totusi, daca dam putin timpul inapoi si punem sub lupa pregatirile pentru Craciun, cumparaturile dupa alimente si cadouri sunt o adevarata provocare, mai ales financiara. Prin urmare, cum facem cumparaturi inteligente inainte de sarbatori, astfel incat sa evitam problemele financiare in luna ianuarie?


Stabileste-ti un buget si urmareste-l cu atentie

Planificarea este intotdeauna cheia cand vine vorba de bani. Este important sa stabilesti un buget pe care il poti aloca pentru cumparaturile de Craciun. Ca sa faci asta, trece pe hartie toate cheltuielile fixe pe care le ai intr-o luna (de exemplu, facturi si/sau rate), iar apoi, din suma ramasa, hotarasti cat poti aloca pentru cumparaturi de alimente, pe de-o parte, si cadouri pentru cei dragi de pe alta parte. Dupa ce ai setat bugetul pentru fiecare tip de achizitie, poti merge cu planificarea mai in detaliu si sa setezi o suma limita in care sa te incadrezi, de exemplu, pentru fiecare cadou pe care il cumperi.

Fa-ti o lista de cumparaturi

Asigura-te ca atunci cand mergi la cumparaturi ai clar in minte tot ceea ce trebuie sa cumperi. In acest mod, vei evita sa cheltuiesti mai multi bani pe lucruri de care nu ai nevoie. Regula de aur este sa nu te abati de la lista decat daca ai cu adevarat nevoie de acel produs. In acest mod, reduci foarte mult riscul sa cheltuiesti pe langa bugetul stabilit. 

No comments:

Post a Comment