Sunday, August 9, 2015

Leul incheie victorios saptamana

Leul incheie saptamana in crestere fata de principalele valute, daca ne raportam la inchiderea de saptamana trecuta. Pe parcursul saptamanii au mai fost oscilatii, insa nesemnificative, iar trendul de apreciere pare sa se consolideze. 

Fata de moneda europeana, leul a castigat aproximativ 2,5 bani de la o saptamana la alta. Banca nationala a Romaniei a anuntat un curs de 4,4070 lei pentru un euro vineri, in scadere de la  4,4226 lei/euro saptamana trecuta. 

Dolarul a inchis saptamana peste 4 lei, dupa ce a avut doua sedinte cand a scazut sub acest prag. Cursul BNR din ultima zi a saptamanii este de 4,0166 lei/dolar, de asemenea în scadere de la 4,0395 vinerea trecuta. Cel mai scazut nivel pentru dolar a fost atins chiar in prima zi a saptamanii, respectiv 3,9889 lei/dolar, ulterior, insa, dolarul trecand din nou de 4 lei.

Si francul elvetian este in scadere comparativ cu leul, inchizand saptamana la 4,1733 lei pe franc, de la 4,2042 lei pe franc la sfarsitul saptamanii trecute. Francul scazuse chiar mai mult in cursul saptamanii, dand sperante celor cu credite in moneda elvetiana. Marti, la cursul BNR, un franc valora 4,1441 lei.

No comments:

Post a Comment