Monday, October 21, 2013

Romanii fac cele mai putine cumparaturi online din UE

Romania ocupa ultimul loc in UE dupa ponderea persoanelor care fac cumparaturi online. Doar 11% dintre persoanele care au acces la internet fac shopping online, fata de 60% cat este media in UE. 

In UE, peste 75% dintre persoanele cu varsta intre 16 si 74 de ani au folosit internetul in ultimele 12 luni si aproape 60% dintre acestea au utilizat acest canal pentru a face cumparaturi, arata datele Eurostat. 

Cea mai mare pondere de cumparatori online se intalneste in Marea Britanie (82%), Danemarca si Suedia (79%), Germania (77%), Luxembourg (73%) si Finlanda (72%).
Ca si preferinte, englezii si germanii prefera sa cumpere online in special articole sportive si de imbarcaminte, iar suedezii si danezii folosesc internetul mai mult pentru a-si rezerva calatoriile.

Ultimul trend este ca populatia sa cumpere de pe internet alimente si legume. In Marea Britanie, peste 20% din populatia cu acces la internet a facut astfel de cumparaturi, in timp ce in restul statelor, ponderea de este sub 10%. 

In Romania, internetul este foarte putin utilizat pentru a face cumparaturi. Ponderea celor care isi fac rezervarile online pentru calatorii este de 4% si iar a celor care cumpara haine si articole sportive este de 7%. In plus, alaturi de Cehia, suntem singura tara din UE unde ponderea persoanelor care cumpara carti si reviste online a scazut in perioada 2008-2012 (de la 7% la 4%).

No comments:

Post a Comment