Monday, October 21, 2013

Cum se pot incasa banii trimisi prin Western Union la bancomatele BRD

Banii trimisi prin Western Union pot fi incasati in contul destinatarului prin intermediul unuia dintre cele 1.500 de bancomate din reteaua BRD. Primirea banilor se poate face in lei, EUR sau USD.

Pentru a intra in posesia banilor prin intermediul acestui serviciu, clientii trebuie sa detina un cont cu un card valid atasat, deschis la BRD in lei, EUR sau USD.

Pentru realizarea tranzactiei, este necesara parcurgerea urmatorilor pasi:

1. se demareaza o tranzactie clasica la bancomat, prin introducerea cardului si tastarea codului PIN;

2. se alege optiunea Western Union;

3. se citesc si se confirma termenii si conditiile aferente transferului;

4. se introduc in sectiunea aferenta de pe ecranul bancomatului detaliile tranzactiei, transmise in prealabil de expeditor: suma trimisa, moneda in care s-a facut transferul (lei, EUR, USD) si numarul de control al transferului de bani (MTCN);

5. dupa confirmarea detaliilor introduse anterior, banii sunt virati in contul destinatarului deschis la BRD.

In cazul in care banii primiti sunt in alta valuta decat cea in care este deschis contul, suma va fi convertita in valuta contului. 

Oficialii bancii dau asigurari ca la conversie se va utiliza un curs valutar mai avantajos decat cel de la casa de schimb si ca operatiunea nu va dura mai mult de 1 minut pentru cei familiarizati cu detaliile acesteia, respectiv 3-4 minute pentru cei care citesc la bancomat termenii si conditiile transferului.

Prin BRD se deruleaza lunar aproximativ 110.000 operatiuni Western Union, iar aproximativ 37% dintre clientii care au folosit serviciile Western Union pana in prezent la ghiseele bancii au devenit clienti BRD.

No comments:

Post a Comment