Monday, October 21, 2013

Nu mai pot rambursa sumele utilizate de pe card. Cum pot plati mai putin?

Intrebare: Buna. Cum sa imi inchid cardul si sa mi se fixeze o rata fixa pentru a nu mai creste dobanda pentru ca am o suma la care nu mai imi permite salariul sa o acopar. Va rog sa ma ajutati. Nu stiu cum sa fac
Raspuns: Modalitatea clasica de a refinanta un card de credit este transformarea acestuia intr-un credit de consum, caz in care datoria urmeaza sa se plateasca in rate lunare. In cazul in care se doreste plata unor rate fixe se poate merge pe varianta creditelor cu dobanda fixa.

Bancile au inceput sa vina insa in intampinarea celor care nu mai fac fata rambursarii sumelor utilizate de pe cardul de credit si cu alternative la clasicul credit de consum. 

In acest sens, clientii pot apela la refinantarea acestora, la un cost considerabil mai mic fata de oferta standard, printr-un produs similar. Numarul bancilor care ofera aceasta facilitate este insa momentan destul de redus.

Spre exemplu, Millennium Bank afiseaza o rata de dobanda de 12% aplicata la soldul refinantat de la alte banci. Clientii beneficiaza de un discount de 60% fata de nivelul standard. Banca permite esalonarea sumei refinantare in 3 pana la 30 rate egale.

Cei care se indreapta spre Banca Carpatica vor plati o dobanda redusa cu 3,6 procente fata de nivelul standard afisat, in cazul in care se opteaza pentru un card de credit de refinantare. 

Garanti Bank merge mai departe, oferind posibilitatea clientilor care isi refinanteaza cardurile emise de alte banci sa scape de 10% din datorie. In acelsi timp, banca permite o perioada de gratie de 6 luni pana sa se inceapa rambursarea sumelor acordate. Cei care nu doresc aceasta varianta, pot opta pentru esalonarea intregului sold refinantat in pana la 36 de rate fara dobanda.

Pentru a accesa cel mai bun produs de refinantare, este important ca toate ofertele sa fie analizate si comparate in functie de costul total suportat.

No comments:

Post a Comment