Monday, October 21, 2013

Inca o runda de scaderi de dobanzi la depozitele in lei

Dupa taierea dobanzii cheie cu 1 punct procentual pe parcursul ultimelor doua luni, bancile s-au inghesuit sa scada ratele de dobanda platite pentru depozitele in lei. Rata medie a dobanzii a scazut proportional. Vremea promotiilor e aproape de apus.
Reducerile din ultima perioada sunt de pana la 0,5 procente. Un exemplu in acest sens este reprezentat de Raiffeisen Bank, care a redus dobanda maxima la 3,8% in cazul depozitului pe 1 an de peste 55.000 lei.
Cei care nu dispun de atatia bani, incaseaza dobanzi mai mici, de 3,75% pentru transa de peste 15.000 lei sau 3,7% daca economisesc sub acest prag. Minumul a coborat la 3% si revine depozitului pe o luna de maxim 15.000 lei.
CEC Bank este o alta banca care a ales sa taie din dobanzile obtinute de clienti, acestea coborand sunt sub pragul de 4% pe scadentele de pana la 1 an. Clientii mai pot spera doar la un maxim de 3,9% in cazul ofertei standard. 

Cei care doresc dobanzi mai mari trebuie sa economiseasca pe perioade mai lungi, de 18 pana la 36 luni. Dobanzile se ridica in aceste conditii la 4,7-4,9%.

Pe de alta parte, Millennium Bank a lansat o promotie la depozitele in lei pe 3 si 6 luni, afisand pana la finele anului dobanzi intre 4,6% si 5,5%. Media pietei se situeaza la 4,2-4,3% pe aceste scadente.

No comments:

Post a Comment