Wednesday, June 17, 2015

Elicopterele trec de pe RASDAQ la BVB

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat prospectul pentru admiterea la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti  a actiunilor emise de producatorul de componente pentru elicoptere IAR Ghimbav. Actiunile companiei sunt tranzactionate in prezent pe piata RASDAQ.

Intermediarul transferului companiei de pe piata RASDAQ, ce urmeaza sa se desfiinteze in octombrie, pe piata principala a bursei este firma de brokeraj IFB Finwest din Arad.

Compania este controlata de stat prin Ministerul Economiei, are o capitalizare bursiera de 71 de milioane de lei si a incheiat anul 2014 cu afaceri de 101,6 milioane de lei, de aproape trei ori mai mari decat in 2013. Profitul net a fost de 5,6 milioane de lei.

In acelasi timp, Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzactionare pe sistemul alternativ de tranzactionare administrat de BVB a actiunilor unui numar de 33 de noi societati, precum si retragerea de la tranzactionare si/sau radierea din evidentele ASF a actiunilor societatilor Avicola Brasov, Sinec Maramures, Transcolecta Bucuresti si Justechnology Bucuresti.

In plus, a aprobat la tranzactionare pe sistemul alternativ de tranzactionare administrat de SIBEX – Sibiu Stock Exchange actiunile unui numar de 4 noi societati: ICERP SA Ploiesti, Romanofir Talmaciu, Turnatoria Centrala Orion Campina si Petal Husi.

No comments:

Post a Comment