Friday, April 17, 2015

Guvernul legifereaza bacsisul si il impoziteaza

Bacsisul primit de angajatii operatorilor economici va fi impozitat cu pana la 16%, fie ca profit al firmei, fie ca venit al angajatului. In plus, acesta va trebui marcat pe un bon fiscal distinct, potrivit unui proiect de act normativ. 

”Impozitarea propusa vizeaza: impozitarea bacsisului ca profit al operatorului economic in cazul in care acesta nu se distribuie salariatilor (16% sau 3% in cazul microintreprinderilor); impozitarea la nivelul angajatului cu 16% impozit pe venit din alte surse, prin retinere la sursa, in cazul in care bacsisul se distribuie salariatilor”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

In schimb, bacsisul nu va fi cuprins in sfera TVA si nici in baza de impozitare a contributiilor sociale de sanatate, se mai arata in proiectul citat. 

De asemenea, se reglementeaza expres obligatia inregistrarii contabile a bacsisului si se precizeaza modul de inregistrare. 

In plus, angajatii vor fi obligati sa isi treaca suma de bani pe care o au asupra lor la inceputul programului intr-un registru. 

Pe de alta parte, ”se interzice conditionarea, sub orice forma, a livrarilor de bunuri sau a prestarilor de servicii de acordarea bacsisului”, se mai arata in nota de fundamentare.

No comments:

Post a Comment