Friday, April 17, 2015

Un miliard de lei restante ale firmelor in insolventa si faliment la IFN

Firmele aflate in insolventa si cele in faliment aveau la finele lunii februarie restante la creditele contractate de la Instititii Financiare Nebancare in valoare de 900 de milioane de lei. Suma reprezinta 42% din totalul sumelor restante la IFN-uri.
Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, sumele restante sunt in crestere cu aproximativ 120 de milioane de lei fata de luna precedenta, iar comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, acestea sunt mai mici cu 5%.

Comparativ cu nivelul atins in prima luna din acest an, sumele datorate catre IFN-uri de debitorii firme sunt mai mici cu aproximativ 100 milioane de lei. 

Firmele in insolventa si faliment aveau, la finele lunii februarie, restante de 13 miliarde de lei in contul creditelor contractate de la banci, ceea ce reprezinta peste jumatate din intarzierile la plata ale debitorilor firme.

Numarul firmelor in insolventa si faliment era, la finele perioadei analizate, de 1.870 de companii, in urcare cu 250 fata de luna trecuta. Spre comparatie, in februarie 2014 numarul acestora era de 1.750.

No comments:

Post a Comment