Friday, March 6, 2015

Guvernul pregateste lista neagra a beneficiarilor de platile directe

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care clarifica termenul de fermier activ pentru a stabili cu exactitate cine are sau nu dreptul de a beneficia de subventii agricole, astfel incat sa nu mai fie acordate subventii pentru pajistile din proprietatea aeroporturilor, sau pentru terenuri de sport. 

"S-a intocmit o lista neagra a celor care nu trebuie sa mai beneficieze de platile directe in agricultura. Am avut si in Romania exemple destul de rasunatoare: aeroporturi care au primit subventii pentru pajistile pe care le au in proprietate. Odata cu introducerea definitiei fermierului activ si a listei negre valabile la nivel european, dar care poate fi completata cu legislatia nationala, aceste categorii nu mai pot beneficia", a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, este vorba despre "cei care gestioneaza aeroporturi, servicii de transport feroviar, servicii de alimentare cu apa, servicii imobiliare, terenuri permanente de sport si destinate activitatilor de recreere sau alte intreprinderi cu activitati neagricole similare, companii de constructii, Regia Nationala a Padurilor, administratori privati de paduri, penitenciare, unitati administrativ-teritoriale".

Daniel Constantin a aratat ca aceste categorii nu vor fi considerate fermieri activi decat daca in perioada imediat urmatoare, dupa depunerea cererii de plata, "fac dovada ca activitatea agricola pe care o desfasoara este importanta atat din punct de vedere al platilor directe din veniturile obtinute de acea societate, cat si din punct de vedere al ponderii veniturilor activitatilor agricole din veniturile totale anuale".

No comments:

Post a Comment