Thursday, July 30, 2015

UNSAR: Asiguratorii pot plati daunele in cazul unui cutremur similar celui din 77

Companiile de asigurari din Romania au capacitatea de despagubire necesara in cazul unui cutremur similar celui din 1977, sustin reprezentantii Uniunii Nationale a Asiguratorilor din Romania. 12 societati, care cumuleaza 84% din piata, ar putea acorda despagubiri de peste 1,45 miliarde de euro, intr-o asemenea perspectiva. 
Suma este cu aproape 60% peste daunele pe care le-ar produce un cutremur similar cu cel din 1977. La acel moment, daunele produse au fost estimate la 909 de milioane euro, se arata intr-o analiza realizata de AON Benfield, citata de reprezentantii UNSAR. 

"Prin acest studiu vrem sa va aratam ca este gresita ideea ca nici un asigurator nu ar putea plati despagibirile in cazul unui cutremur major. Testul de stres prezentat de ASF, care a luat in calcul producerea unui cutremur sever, a fost foarte util, a aratat nevoia de reasigurare, dar este extrem de sever.  Ce s-a intamplat pana acum in lume nu sustine acest scenariu de test stres, sustin reprezentantii asiguratorilor. 

Uniunea a transmis si un punct de vedere detaliat cu privire la rezultatele testului de stres prezentat de ASF, conform caruia industria asigurarilor din Romania poate face fata cu succes si fara probleme obligatiilor de plata in cazul unui eveniment catastrofal. 

Potrivit asiguratorilor, exercitiul de Stress Test realizat de catre ASF reprezinta un proiect-pilot, bazat pe un scenariu de o severitate dusa la extrem, a carui metodologie nu a mai fost niciodata testata sau calibrata pe nicio piata din Uniunea Europeana. Estimarea UNSAR este ca rezultatele aplicarii aceluiasi scenariu nu ar fi fost diferite nici in alte piete din Europa.

No comments:

Post a Comment