Thursday, January 29, 2015

Banca Transilvania se va implica in solutionarea problemelor clientilor de la Volksbank

Banca Transilvania se va putea implica in activitatea Volksbank Romania, inainte ca tranzactia sa primeasca autorizarea finala a autoritatii de concurenta, pentru a rezolva cat mai rapid problema clientilor cu credite in franci elvetieni, se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei. 

Institutia a emis o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurentei in acest sens.

"Am luat aceasta decizie avand in vedere situatia dificila in care se afla o mare parte a clientilor Volksbank Romania S.A. care au contractat credite in CHF. Banca Transilvania are posibilitatea de a se implica rapid pentru a gasi solutii in favoarea consumatorilor afectati", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.
Conform Legii Concurentei, o concentrare economica nu poate fi pusa in aplicare inainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal, printr-o decizie adoptata de Consiliul Concurentei. In cazuri exceptionale, Consiliul Concurentei poate emite, la cerere, o decizie de derogare de la aceasta interdictie daca solicitarea este motivata. 

"Banca Transilvania S.A a solicitat o derogare de la prevederile legii, urmand sa notifice concentrarea economica, in cel mai scurt timp posibil", se precizeaza in comunicat.

Banca Transilvania a anuntat la sfarsitul anului trecut preluarea Volksbank Romania. Recent, directorul Directiei Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei declara ca Banca Transilvania si-aasumat prin contractul de preluare a Volksbank sa ofere clientilor cu credite in franci elvetieni conversia la cursul din ziua tranzactiei la care se aplica un discount.

No comments:

Post a Comment