Thursday, January 29, 2015

PAID vrea sa vanda direct asigurari obligatorii de locuinta

Nicoleta Neacsu, directorul general al PAID, a afirmat ca a propus ASF o serie de modificari ale legislatiei, astfel incat PAID sa poata vinde direct polite PAD. 

”Credem ca lipsa interesului brokerilor fata de politele PAD este datorata comisionului, unul mic de altfel. O solutie ar fi majorarea pretului politelor PAD, care daca ar fi pusa in aplicare, ar permite si cumpararea unei reasigurari mai bune a PAID. O alta propunere ar fi schimbarea modului de instrumentare a dosarelor de dauna", a mai spus Neacsu.

PAID, societatea care emite asigurarile obligatorii pentru locuinte, vrea sa aloce in acest an 1% din veniturile din 2014 pentru o campanie de informare a populatiei, care va determina cresterea portofoliului de polite cu 10%, de la 1,5 milioane în decembrie 2014.
"In 2014, veniturile din subscrieri ale PAID au atins 143 milioane de lei. Derularea acestei campanii are aduce un plus de 10% la nivelul portofoliului de polite si, implicit, la cresterea gradului de cuprindere in asigurare a locuintelor la nivel national", a declarat directorul general al PAID, Nicoleta Neacsu, in cadrul unei conferinte de profil.

Societatea a incheiat anul trecut cu un portofoliu de 1,49 milioane de polite, dublu fata de 2013, dar in scadere de la un maxim de 1,57 milioane atins la inceputul lunii septembrie.

PAID a fost infiintata in septembrie 2009. Potrivit legii, toti proprietarii de locuinte au obligatia de a incheia polite PAD, care ofera acoperire impotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor) in limita sumei asigurate de 20.000 euro (polite tip A) sau 10.000 euro (polite tip B), in functie de structura constructiva a locuintei asigurate.

In prezent, sunt incheiate mai putin de 1,5 milioane de polite obligatorii pentru locuinte, in conditiile in care fondul locativ din Romania este format din peste opt milioane de locuinte. 

Proprietarii care nu isi asigura locuintele risca amenzi de pana la 500 lei. Amenzile trebuie aplicate de primaria localitatii in care se afla locuinta.

No comments:

Post a Comment