Wednesday, December 18, 2013

Programele de rate fara dobanda te pot ajuta sa eviti costurile mari ale creditelor

Programele de rate fara dobanda iti permit sa achizitionezi bunuri de valori mai mari si sa eviti costurile mai ridicate asociate cu creditele standard. Conso.ro iti arata cum sa utilizezi in siguranta aceste produse.

Ratele fara dobanda sunt disponibile prin intermediul cardurilor de credit. Foarte multe banci au atasat programe de acest fel pe card, astfel ca poti merge in marile retele de magazine, pentru a face cumparaturi in rate. In general, cumparaturile se pot esalona in aproximativ 12 rate lunare.

Singurul cost asociat este cel cu administrarea cardului de credit, unde comisioanele sunt in general de aproximativ 50 lei pe an. 

Atentie insa la ofertele inselatoare, pentru ca sunt cazuri cand unele banci afirma ca permit rate fara dobanda, dar percep in paralel comisioane la credit.

O data ce ai facut o cumparatura in rate, este foarte important sa te mentii in acest program. Orice intarziere te poate scoate in afara programului si ajungi sa platesti dobanzi ridicate pentru imprumut.

De asemenea, daca faci o cumparatura suplimentara cu cardul, suma trebuie sa fie rambursata integral, in perioada de gratie. In caz contrar, majoritatea bancilor iti vor percepe dobanda atat pentru sumele noi cheltuite, dar si pentru cumparaturile efectuate prin programul rate fara dobanda.

No comments:

Post a Comment