Wednesday, December 18, 2013

Cum aleg un card de debit?

Intrebare: Buna ziua As dori sa imi fac un card debit si nu stiu la ce banca ar fi cel mai convenabil pentru comisioane. Din ce am studiat cei de la Marfin Bank ar avea cel mai mic comision. Va multumes anticipat

Raspuns: Cardurile de debit permit accesul la banii din contul curent. Prin urmare, pentru a avea un card de debit, trebuie deschis si un cont curent la banca.

Astfel, aceste produse ar trebui studiate impreuna inainte de a lua o anumita decizie. 

Comisioanele care trebuie avute in vedere sunt in principal cele de deschidere si administrare a contului curent, de emitere si administrare card de debit, precum si comisioanele aferente utilizarii cardului pentru retragerea de numerar, atat in reteaua de bancomate ale bancii emitente, cat si ale altor banci. 

In cazul in care calatoresti in strainatate, ar trebui sa te interesezi si de comisioanele pentru tranzactiile la comercianti in strainatate, dar si de cursul valutar folosit pentru tranzactiile in alte monede.

Daca utilizezi mai multe servicii de la aceeasi banca, merita sa acorzi atentie si pachetelor de cont curent. Acestea includ mai multe produse si servicii, pentru care bancile percep in general un comision unic de administrare, care este mai mic decat totalul costurilor aferente achizitionarii separate a produselor.

Pachetele de cont curent pot include mai multe facilitati, precum un anumit numar de tranzactii gratuite la ATM sau la comercianti, interogari de sold la ATM etc.

No comments:

Post a Comment