Friday, December 7, 2012

Rezervele valutare au scazut in noiembrie, in linie cu asteptarile analistilor

Rezervele valutare la BNR au scazut cu 600 milioane lei in luna noiembrie, in linie cu asteptarile analistilor. Acestia pun scaderea pe seama interventiilor BNR pe piata valutara. 

La finalul lunii noiembrie, rezervele valutare au scazut la 31,17 miliarde euro, fata de 31,77 miliarde euro, nivelul inregistrat cu o luna in urma. Scaderea a fost insa anticipata de piata. 

 “Ne asteptam ca rezervele valutare ale BNR sa fi scazut la 31,2 miliarde euro in noiembrie de la 31,8 miliarde euro cu o luna in urma, pe fondul unor interventii valutare estimate la 700 milioane euro”, au precizat analistii ING Bank.

In luna noiembrie au fost inregistrate intrari de 3,3 miliarde lei, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime in valuta ale institutiilor de credit, venituri diverse. 

Iesirile au fost insa de 3,9 miliarde euro, formate din plati de rate di dobanzi in contul datoriei publice, inclusiv o rambursare de capital si dobanda de 726 milioane euro, modificari ale rezervelor minime in valuta si altele. 

In luna decembrie devin scadente plati de 376,5 milioane euro. 

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia este de 4,43 miliarde euro. 

No comments:

Post a Comment