Monday, November 1, 2021

Cinci lucruri importante despre cardurile virtuale

 


La aproape doua luni de la lansarea cardurilor virtuale in portofoliul ING Bank Romania, peste 16.000 de persoane le-au emis in Home’Bank si au inceput sa le utilizeze, un sfert chiar inainte ca acestea sa fie anuntate in mod oficial. Avand in vedere cresterea constanta de la zi la zi a persoanelor care adopta acest tip de plata, banca vine cu cinci sfaturi despre cum poti profita cel bine de cardurile virtuale.


Pentru cei care si-ar dori, dar nu stiu cum functioneaza

Cardurile virtuale sunt pur si simplu o varianta virtuala a cardurilor fizice si pot fi emise chiar daca un card fizic nu a fost emis in prealabil. Clientii ING au optiunea virtuala pentru absolut toate tipurile de card pe care le emite banca (debit, credit, lei sau euro). Acestea aduc o modalitate foarte comoda de a face plati la POS si online deopotriva. Ele sunt un instrument de plata digital, care poate fi emis instant in ING Home’Bank si folosit imediat. Este o varianta inclusiv pentru clientii noi, care au optiunea unui card virtual pana la livrarea celui fizic, sau pentru clientii care au nevoie urgent de un nou tip de card.

Pentru cei care vor sa faca trecerea catre digital 100%

Viata fara carduri fizice este posibila astazi. Pentru a le folosi, ai nevoie de un smartphone cu un sistem de operare compatibil de pe care sa iti gestionezi finantele. Odata emise aceste carduri, le inrolezi in Apple Pay sau Google Pay pentru platile la POS, iar pentru platile online poti fie sa folosesti cele doua aplicatii sau sa vezi datele in ING Home’Bank. 

Mai mult, pentru momentele in care ai nevoie de sume mici de cash, ai aceeasi optiune de a retrage bani de la bancomat cu telefonul, prin emiterea unui cod unic din aplicatia de mobile banking. 

Pentru cei care vor mai mult control asupra propriilor finante

Un mod util in care cardurile virtuale pot fi folosite este pentru anumite tranzactii online cu recurenta sau cele care tin de o vacanta de exemplu, pentru un mai bun control asupra bugetului. Pasionatii de platforme de streaming isi pot crea un ”buzunar” separat, din care platile sa se faca automat, in limita bugetului disponibil. Acest lucru presupune deschiderea unui cont curent separat, tot online, in care transferi o suma dedicata. Emiti un card virtual pentru acel cont si folosesti datele acelui card virtual pentru toate site-urile dedicate care vor retrage, automat, abonamentul lunar de acolo. 

Pentru cei care vor extra siguranta in online

Faptul ca nu exista fizic un card deja aduce beneficii in cyber-security. pentru ca nu poate fi pierdut sau furat. In ceea ce priveste prevenirea fraudelor online, ele pot fi utile in special daca doresti sa faci cumparaturi de pe website-uri pentru prima oara si ofera un strat de protectie in plus. Sau pot fi folosite pentru website-urile din afara Uniunii Europene unde nu se aplica autentificarea in doi pasi prin 3DSecure, adica autorizarea platilor prin aplicatia de mobile banking. Pe acelasi principiu ca mai devreme, poti crea un ”buzunar” separat caruia sa ii atasezi acest card virtual, pe care sa il folosesti pentru genul acesta de cumparaturi atunci cand ai nevoie. 

Pentru cei care vor o varianta mai prietenoasa cu mediul

Chiar si un card de plastic poate avea impact asupra mediului, mai ales cand ne gandim ca vorbim de milioane de carduri numai in Romania. In cazul ING, daca toate cardurile ar fi virtuale, s-ar economisi peste 10 tone de plastic. Mai mult, este important de stiut ca bancile recomanda returnarea cardurilor expirate sau nefunctionale la office-uri si agentii, pentru a le neutraliza cip-ul si pentru a le recicla in conditii de siguranta. 

No comments:

Post a Comment