Sunday, December 13, 2020

Decembrie = Cheltuieli responsabile

 


Decembrie este indiscutabil cea mai scumpa luna a anului. Incepand cu Mos Nicolae, continuand cu Craciunul si incheind anul intr-o nota optimista cu Revelionul. 


Pentru orice persoana bugetul este pus la grea incercare in aceasta perioada. Pentru a tine cumva situatia sub control, e necesar un soi de “inventar” al banilor pe care ii avem, cheltuielile preconizate, dar si cheltuielile obligatorii (rate, facturi, abonamente, mancare). Doar dupa ce se scad toate acele cheltuieli obligatorii din totalul de bani din luna respectiva, se poate stabili bugetul de sarbatori. 

Dupa ce s-a stabilit suma disponibila, se face o lista. De data aceasta este nevoie de una cu toate persoanele carora vrem sa le oferim cadouri.

Cuvantul de ordine in toata aceasta perioada este responsabilitate. Banii trebuie utilizati cu cat mai multa intelepciune. Banii pe care ii avem la dispozitie, evident. 

Insa, daca situatia impune solicitarea unui imprumut, atunci si acesta trebuie facut in cunostinta de cauza si cu multa documentare inainte.

Este de la sine inteles ca pentru un astfel de eveniment, nu este cazul de un imprumut la banca.

No comments:

Post a Comment