Sunday, November 22, 2020

De ce este important sa rambursam la timp un imprumut pe termen scurt

 


Decizia solicitarii unui imprumut, trebuie mereu luata in urma unei analize. Orice persoana care ia decizia de a se imprumuta, trebuie sa-si puna mai intai niste intrebari cu raspunsuri clare.


1. De cati bani am nevoie?
2. Pe ce perioada iau imprumutul?
3. Pot rambursa imprumutul la data scadenta?
4. Ce se intampla daca nu pot rambursa imprumutul la data scadenta?

Aceste intrebari sunt un inceput responsabil pentru orice solicitant de credit. Decizia trebuie sa fie una constienta si asumata, pentru ca doar asa se pot evita situatiile neplacute.
 
Suma imprumutata trebuie sa fie cea  de care chiar avem nevoie, desi institutia financiara ne poate imprumuta mai multi bani. 

Exemplu: Aveti nevoie de 1000 lei, insa puteti imprumuta 1500? Ramaneti la suma necesara. 

Orice suma imprumutata, trebuie rambursata. Acesta ar trebui sa fie primul gand care trece prin mintea oricarei persoane inainte de a solicita un imprumut. 

Imprumuturile pe termen scurt nu sunt unele foarte ieftine. Da, ele sunt de un real folos intr-o situatie urgenta pentru ca se acorda foarte rapid fara clasica birocratie. Nu au insa o doband foarte mica. Tocmai de aceea acest tip de credit trebuie rambursat la timp. Pentru ca la dobanda apoi se vor mai adauga si penalitatile. Nici ele nu sunt mici.

Daca la data scadenta dintr-un motiv sau altul nu se poate rambursa imprumutul, este foarte important ca institutia financiara sa fie anuntata. Cu siguranta se vor cauta si gasi solutii in aceste situatii. 

Un imprumut pe termen scurt se poate rambursa si anticipat. Creditul Viva de la Viva Credit poate fi rambursat mai devreme fara comisioane. Ba mai mult, persoana care face acest lucru constata ca plateste mai putin la data scadenta. Pentru ca la Viva Credit platesti pentru cat timp folosesti banii.

No comments:

Post a Comment