Saturday, July 30, 2016

Pagubitii Astra mai au patru zile sa depuna cereri de plata

Persoanele fizice si societatile comerciale care au de recuperat bani din relatia cu compania Astra Asigurari trebuie sa se adreseze Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) pana in data de 28 iulie 2016. Atunci expira termenul pentru depunerea cererilor de plata pentru recupererea creantelor. 

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a emis o alerta pentru creditorii societatii Astra Asigurari in care ii avertizeaza de apropierea acestui termen. 

„Aducem in atentia creditorilor de asigurare (pagubiti, asigurati sau beneficiari ai asigurarii) privind societatea Astra ca trebuie sa se adreseze Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) pentru recuperarea drepturilor de creanta, respectiv a indemnizatiilor sau despagubirilor cuvenite dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii falimentului. Termenul prevazut de aceasta dispozitie legala, de 90 de zile, se implineste in data de 28 iulie 2016, in cazul societatii Astra”, se mentioneaza in alerta ASF.


Insa Autoritatea mentioneaza ca acest termen este valabil pentru drepturile de creanta nascute inainte de ramanerea definitiva a deciziei privind falimentul Astra. 

„In situatia in care dreptul de creanta al creditorului de asigurari s-a nascut ulterior datei ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de faliment, respectiv, ulterior datei de 28 aprilie 2016, termenul de 90 de zile se va calcula/aplica de la data nasterii dreptului de creanta, respectiv data producerii evenimentului asigurat”, se mentioneaza in alerta ASF. 

In plus, Autoritatea sfatuieste creditorii sa urmareasca paginile de internet ale ASF si FGA pentru detalii suplimentare.

No comments:

Post a Comment