Saturday, July 30, 2016

Ghid online de plata a taxelor pentru romanii din strainatate

Ministerul Finantelor Publice si Departamentul Romanilor de Pretutindeni au lansat un ghid online interactiv care vine in sprijinul cetatenilor romani din afara granitelor tarii. In plus, ghidul ofera informatii legate de plata si declararea taxelor si impozitelor. 
Potrivit MFP, documentul a avut ca punct de pornire cele mai frecvente intrebari referitoare la obligatiile fiscale pe care le au cetatenii romani pentru veniturile obtinute din diverse surse, atat din tara, cat si din afara ei. De asemenea, sunt aduse clarificari si pentru cazurile in care acestia si-au pastrat sau nu resedinta fiscala in Romania.

"Apropierea de contribuabili printr-o informare eficienta si o transparenta sporita constituie o prioritate a mandatului meu. Acest ghid face parte dintr-o campanie mai larga de informare a cetatenilor cu privire la modalitatile de plata a taxelor si impozitelor si a depunerii declaratiilor fiscale. Credem ca este un pas important pentru imbunatatirea relatiei stat-contribuabil si cresterea conformarii voluntare", a declarat ministrul Finantelor Anca Dragu.

Pe langa informatiile cu privire la obligatiile fiscale, exista si altele despre situatiile in care se platesc contributiile de asigurari sociale de sanatate si contributiile de asigurari sociale.

Ghidul online interactiv poate fi consultat pe site-urile si pe paginile de Facebook ale celor doua institutii.

No comments:

Post a Comment